Sfaturi pentru intretinerea gentii din piele

Am mai spus si cu alte ocazii ca geanta este un accesoriu indispensabil in viata unei femei. Geanta iti innobileaza orice tinuta, fie ca vorbim despre un outfit elegant, unul smart - casual sau unul clasic.

Este important sa achizitionam NUMAI genti de calitate, din piele naturala si cu un design frumos. De asemenea, este musai sa stim ce trebuie sa facem pentru ca gentile din garderoba noastra sa aiba acelasi aspect de-a lungul anilor.

Iata 10 sfaturi care te vor ajuta sa ai grija de gentile tale.

1. Curatirea: pentru a curata o geanta din piele este necesar sa folosesti o lotiune speciala. Atentie! Nu trebuie sa aplici lotiunea direct pe geanta, ci pe o bucatica de panza fina sau din piele de caprioara. NU apela la aceasta tehnica pentru gentile realizate din piele intoarsa sau piele tratata.

2. Inainte de a folosi lotiunea de curatat, o poti testa pe o portiune ascunsa a gentii.

3. In cazul in care ti-ai patat geanta, du-te cu ea la o curatatorie profesionala. Nu incerca sa o cureti tu acasa si nici nu o duce la o curatatorie chimica. Risti sa iti usuce pielea gentii, care va crapa ulterior. Exista curatatorii specializate in piele ce folosesc produse speciale, care iti vor proteja geanta.

4. Daca geanta din piele se uda, las-o sa se usuce la temperatura camerei. NU incerca s-o usuci in alt mod. Daca ai o geanta din piele intoarsa, poti tampona usor cu un prosop fin.

5. Gentile din piele de reptila se pastreaza in saculetul lor. Curatarea se face in sensul solzilor, cu o bucata de piele de caprioara. Atentie insa! O astfel de geanta nu trebuie sa intre in contact cu apa, ulei sau produse chimice.

7. Incearca sa nu dai din greseala cu fixativ sau parfum peste geanta din piele.

8. Nu tine obiecte grele pentru un timp indelungat in buzunarele gentii pentru ca vor intinde pielea.

9. Retine! O geanta din piele trebuie sa respire, drept care nu ai voie sa o tii invelita in materiale sintetice. Daca vrei totusi sa le tii impachetate, poti pune gentile in saculeti de bumbac sau panza, iar toarta o poti pune separat, daca este detasabila.

10. Fereste geanta din piele de obiecte care pot provoca zgarieturi, arsuri, perforari sau orice actiune fizica de natura sa-l deterioreze.